12/7/10

Opel Rekord 1700 Sedan


"Hierboven staat onze Opel Rekord afgebeeld. Deze auto is in 1967 in familie bezit gekomen, en was toen bijna twee jaar oud. De wagen is tot eind 1987 regelmatig gebruikt. Vervolgens is er voor een periode van zeven jaar niet meer mee gereden. De eerste vier jaren stond hij in een droge en koele garage gestald. Daarna een jaar bij onze buren, en vervolgens nog twee jaar in een loods in Nes (Dongeradeel) Toen kwam er ruimte vrij om de wagen thuis te stallen.
Toen we de auto uit de loods wilden halen bleek dat niet zo eenvoudig! De remmen zaten muurvast door het lange stilstaan. Met een hamer en veel geduld kregen we de boel weer aan het rollen. Vervolgens hebben we de auto naar huis gesleept. In de winter periode van 1994/95 heeft de wagen een grondige opknapbeurt ondergaan. In Tijnje vonden we een oldtimer liefhebber die ons aan nieuwe onderdelen kon helpen. Daarvoor zijn we hem nog steeds dankbaar, want zonder zijn hulp was het was het voor ons erg moeilijk geworden om de wagen weer rijklaar te krijgen. Mei 1995 was het dan eindelijk zo ver! De eerste proefrit na jaren van stilstand. Zoals we eigenlijk wel hadden verwacht gaf dat geen problemen. Per slot van rekening heeft deze wagen in al die jaren dat hij in gebruik was ons nooit in de steek gelaten! Daarom konden we met een gerust hart een sticker op de achterruit plakken met als opschrift: Opel der zuverlassige We hopen met onze Opel nog vele storingvrije tochten te kunnen rijden. Samen met de leden van de Historische Opel Club Nederland en met de Auto Veteranen Club ”De Fryske wâlden”
Van beide clubs zijn we lid geworden, want zonder club gaat het niet."
Source: http://home.kpn.nl/~agriculture/Opel%20Rekord.htm

2 comments:

 1. midnight.garage@hotmail.comJanuary 6, 2011 at 2:22 PM

  Hello

  I just discovered this blog. I also own a Rekord '66. It's a custom project. Paintjob is just finished a few weeks ago. Would like to post it on this site, but I don't know how. Who can help ??

  Grz. Jos.

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete